طبقه‌بندی

طبقه‌بندی
data analysis Primary Data Secondary data quantitative analysis Qualitative analysis Retrospective Current futuristic Statistical Operations Research Mathematics Review Islamic Studies Meta study Systemic Futurology Classification

رئوس مطالب:

طبقه‌بندی

هر روش طبقه‌بندی از مجموعه‌ای از ویژگی‌ها یا پارامترها برای مشخص کردن هر شیء استفاده می‌کند، جایی که این ویژگی‌ها باید در کنار هم قرار گرفته و دسته‌هایی با ویژگی‌های مشابه ایجاد کند.

طبقه‌بندی چیست؟

فرآیند مرتب سازی داده‌ها به گروه‌های همگن (مشابه) با توجه به ویژگی‌های مشترک آنها است. داده‌های خام را نمی‌توان به راحتی درک کرد و برای تجزیه و تحلیل و تفسیر بیشتر مناسب نیست. ترتیب داده‌ها به کاربران در مقایسه و تجزیه و تحلیل کمک می‌کند. روش چیدمان داده‌ها در طبقات همگن با توجه به ویژگی‌های مشترک موجود در داده‌ها به عنوان طبقه بندی شناخته می‌شود.

یک سیستم تجزیه و تحلیل داده‌های برنامه ریزی شده، یافتن و بازیابی داده‌های اساسی را آسان می‌کند. این می‌تواند برای کشف قانونی، مدیریت ریسک و انطباق، از اهمیت خاصی برخوردار باشد. روش‌های مکتوب و مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها برای طبقه‌بندی داده‌ها باید تعیین کنند که شرکت از چه سطوح و معیارهایی برای سازمان‌دهی داده‌ها و تعریف نقش‌های کارکنان در کسب‌وکار در رابطه با نظارت ورودی استفاده می‌کند.

اهداف اولیه طبقه بندی داده‌ها

  • ادغام حجم داده‌ها به گونه ای که بتوان شباهت‌ها و تفاوت‌ها را به سرعت درک کرد. در نتیجه می‌توان ارقام را در بخش‌هایی با ویژگی‌های مشترک مرتب کرد.
  • برای کمک به مقایسه
  • برای اشاره به ویژگی‌های مهم داده‌ها در یک لحظه.
  • اهمیت دادن به داده‌های برجسته جمع آوری شده در حین جداسازی عناصر اختیاری.
  • اجازه دادن به یک روش آماری از مواد جمع آوری شده.
  • برای گروه بندی داده‌های ناهمگن تحت گروه همگن ویژگی‌های مشترک.
  • ارائه تاریخ‌های پیچیده، تصادفی و پراکنده به صورت مختصر، منطقی، همگن و قابل فهم.
  • برای حفظ وضوح و سادگی داده‌های پیچیده؛
  • شناسایی متغیرهای مستقل و وابسته و ایجاد ارتباط بین آنها.
  • ایجاد یک ماهیت منسجم برای داده‌های متنوع برای تجزیه و تحلیل موثر و منطقی؛

انواع طبقه بندی

طبقه بندی بر دو نوع است، یعنی طبقه بندی کمی‌که بر اساس متغیر یا کمیت است. و طبقه بندی کیفی (طبقه بندی بر اساس صفات). اولی روش گروه بندی متغیرها است، مثلاً کمی‌کردن متغیرها در گروه‌های منسجم، در حالی که دومی‌داده‌ها را بر اساس ویژگی‌ها یا کیفیت‌ها گروه بندی می‌کند. مجدداً، ممکن است طبقه بندی چندگانه یا طبقه بندی دوگانه باشد. اولی روشی است که بر اساس برخی کیفیت‌ها یا صفات گروه‌های زیادی (بیش از دو) ساخته می‌شود، در حالی که دسته دوم بر اساس وجود یا عدم وجود کیفیت معین به دو گروه تقسیم می‌شود. گروه بندی کارگران یک کارخانه تحت گروه‌های مختلف درآمدی (فاصله طبقاتی) دارای طبقه بندی‌های متعددی است. و تبدیل دو گروه به کارگران ماهر و کارگران غیر ماهر یک طبقه بندی دوگانه است. شکل جدولی این دسته بندی به عنوان سری‌های آماری شناخته می‌شود که ممکن است شامل یا انحصاری باشد.

داده‌های طبقه بندی شده ممکن است به صورت جدولی (جدول) در ستون‌ها و ردیف‌ها مرتب شوند. جدول بندی ساده ترین راه برای مرتب کردن داده‌ها است، به طوری که هر کسی بتواند آن را به ساده ترین روش درک کند. این سیستماتیک ترین راه برای ارائه داده‌های عددی به شکلی به راحتی قابل درک است. ارائه واضح و ساده داده‌ها، بیان واضح مفاهیم و مقایسه آسان تر و راحت تر را تسهیل می‌کند. می‌تواند جداول ساده یا پیچیده و جداول با هدف کلی یا خلاصه وجود داشته باشد. طبقه بندی و جدول بندی رویدادهای وابسته به هم در یک تحقیق هستند.

منابع:

  1. byjus.com.
  2. .mbaknol.com
  3. t4tutorials.com
  4. innspub.net
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
دوره‌های مرتبط:
دوره‌های مرتبط:
مشاوره تخصصی
مبتنی بر فناوری