تجربه‌نگاری

تجربه‌نگاری
aims Description Exploration Explanation Exploring background Phenomena in their contexts Interpretation Construction of Meanings Experiences Categories Classes and Types Case Critical Views and Changes Forecasting the Future Models and Theories Cause and Effect Temporal processes Relationships and connections Beliefs Opinions and Attitudes

رئوس مطالب:

تجربه‌نگاری

تجارب، تحقیق‌های علوم انسانی، ممكن است علاقه به تجارب انسانی در مورد یك پدیده، ازجمله یك آثار هنری، فضا یا موقعیت اجتماعی باشد. همچنین ممكن است تحقیق بر تجارب شما یا تجارب افراد دیگر كه در نقطه شروع دارای دو شكل متفاوت هستند، متمركز شود. هدف تحقیق توصیف تجارب، طبقه‌بندی آن‌ها و تحلیل دانش تولید شده از طریق تجارب است. و بر روی درك آثار هنری، متون یا پدیده‌های دریافت شده در تحقیق متمركز است. درك تحقیق ممكن است همچنین بر روی شكل دادن تجارب در طی فرایند درك، متمركز باشد.

تجربه چیست؟

در زیر تعریف تجربه از منظرهای گوناگون نشان‌داده‌شده است:

  • مفهوم آزمودن و از آزمودة خویش آموختن یکی از فواید اصلی و اولیة تجربه، ایجاد تصویری تاریخی در ذهن است. به کمک این تصویر می‌توان شرایط و اتفاقات جدید را مشاهده و درک کرد. دانش ناشی از تجربیات، نقش یا نقوشی آشنا در ذهن به وجود می‌آورد که با استفاده از آنها می‌توان بین آنچه که اکنون در حال شکل‌گرفتن است و آنچه که قبلاً اتفاق افتاده، ارتباط برقرار کرد.
  • تجربه را فرایند مواجهه و شناخت مسئله، اتخاذ تصمیم و اقدام در جهت اجرای آن در جریان حل یک مسئله یا مشکل جدید نیز می‌دانند. تجربه منبع اصلی آموزش مدیریت، وظایف، مسئولیت‌ها و چالش‌های شغلی است.
  • تجربه فرایند حصول دانش یا مهارت در یک مقطع زمانی خاص است که از طریق مشاهده و انجام‌دادن کاری حاصل می‌شود.
  • تجربه عبارت از بیان مشاهدات، تجزیه‌وتحلیل، اندازه‌گیری، ثبت، مقایسه، تمثیل، طبقه‌بندی و تعریف فعل‌وانفعالات پدیده‌ها است.

مستندسازی چیست؟

مستندسازی یعنی ثبت (مکتوب نمودن)، گردآوری، تنظیم و تدوین، دسته‌بندی و نگاهداری اطلاعات و مفاهیمی که خود از فعالیتی هدفمند، دقیق و منظم حکایت دارد. بررسی مفاهیم فوق نشان می‌دهد که همة آنها بر حفظ و نگهداری اطلاعات تکیه می‌کنند. وجه اشتراک اقدامات مستندسازی، مکتوب نمودن بخشی از دانسته‌ها و آگاهی‌های انسان است.

مستندسازی مستلزم برقراری ارتباط اسنادی بین وجوه مختلف انجام یک فعالیت یا مجموعه فعالیت‌هاست که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • فعالیت یا فعالیت‌های موردنظر در جهت تأمین هدف یا هدف‌های خاصی سازمان‌دهی‌شده باشد.
  • راهکارهای اجرایی و اقدام‌های ضروری راجع به هر فعالیت از قبل مشخص و تعریف شده باشد.
  • مرجع ذی‌صلاح انجام آن را به تصویب رسانیده و مجریان شناسایی و معین شده باشند.
  • نتایج فعالیت‌ها و آثار مترتب بر آن، اعم از مثبت یا منفی بنا بر پیش‌بینی معین و مشخص شده باشند.

منابع:

  1. http://practice.ir/

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
دوره‌های مرتبط:
دوره‌های مرتبط:
مشاوره تخصصی
مبتنی بر فناوری