زمینه‌یابی

زمینه‌یابی
aims Description Exploration Explanation Exploring background Phenomena in their contexts Interpretation Construction of Meanings Experiences Categories Classes and Types Case Critical Views and Changes Forecasting the Future Models and Theories Cause and Effect Temporal processes Relationships and connections Beliefs Opinions and Attitudes

رئوس مطالب:

زمینه‌یابی، در پژوهش‌های علوم‌انسانی پیشینه فرهنگی، ایدئولوژی، سیاسی و اقتصادی که در پدیده تأثیر دارند؛ بررسی می‌شود. درک و جستجوی پیشینه پدیده و عوامل تأثیرگذار بر شکل‌گیری و رشد پدیده، موضوعات محوری در تحقیقات علوم‌انسانی هستند. همچنین پیشینه می‌تواند درباره گذشته و آینده پدیده مورد پژوهش باشد.

زمینه‌یابی چیست؟

پیشینه یک مطالعه بخش اول مقاله است و زمینه زیربنای تحقیق را مشخص می‌کند. این شامل منطق، بیان مسئله کلیدی، و یک نمای کلی از سؤالات تحقیق است که در ادامه مقاله به آنها پرداخته شده است.  پیشینه، محور مطالعه را تشکیل می‌دهد، زیرا مخاطبان ناآگاه را به شیوه‌ای روشن و منطقی با تحقیق و اهمیت آن آشنا می‌کند. گاهی اوقات، پیشینه حتی ممکن است بررسی کند که آیا مطالعه بر یافته‌های مطالعات قبلی استوار است یا آن را رد می‌کند.

هرگونه اطلاعات مرتبطی که خوانندگان باید قبل از پرداختن به مقاله بدانند باید در پس‌زمینه در دسترس آنها قرار گیرد. یک بخش پس‌زمینه مؤثر در دست‌نوشته شما زمینه مطالعه شما را فراهم می‌کند و درحالی‌که تحقیقات اولیه به یافته‌های جدید نیاز دارد، ارائه اطلاعات زمینه لازم برای این یافته‌ها ممکن است به همان اندازه مهم باشد. این به خوانندگان شما اجازه می‌دهد تا بدانند که یافته‌های شما جدید، مهم و شایسته وقت و توجه آنها هستند. یک بخش پس‌زمینه خوب، تاریخچه و ماهیت سؤال تحقیق شما را دررابطه‌با ادبیات موجود توضیح می‌دهد – یک «وضعیت هنر» این بخش، همراه با دلیل، به خوانندگان کمک می‌کند تا بفهمند چرا شما این مشکل را مطالعه کرده‌اید و چرا مطالعه شما ارزشمند است.

زمینه‌یابی چه تفاوتی با مقدمه دارد؟

مقدمه مقاله پژوهشی شما قبل از پیشینه ارائه شده است. بیایید دریابیم که چه عواملی زمینه را از مقدمه متمایز می‌کند. مقدمه فقط حاوی اطلاعات اولیه در مورد موضوع تحقیق است و هدف تحقیق را بیان نمی‌کند. در مقابل، پیشینه اهمیت مطالعه را با جزئیات روشن می‌کند. مقدمه یک نمای کلی از موضوع تحقیق از منظری وسیع‌تر ارائه می‌کند، درحالی‌که پیش‌زمینه درک دقیقی از موضوع ارائه می‌دهد. مقدمه باید با ذکر سؤالات تحقیق، اهداف و اهداف تحقیق خاتمه یابد. در مقابل، پس‌زمینه از چنین قالبی پیروی نمی‌کند و تنها زمینه‌ای ضروری را برای مطالعه فراهم می‌کند.

چگونه باید پیشینه یک مقاله تحقیقاتی را بنویسیم؟

طول و جزئیات ارائه شده در پس‌زمینه برای مقالات تحقیقاتی مختلف بسته به پیچیدگی و تازگی موضوع تحقیق متفاوت است. گاهی اوقات، یک پیشینه ساده کافی است، حتی اگر مطالعه پیچیده باشد. قبل از نوشتن و اضافه‌کردن جزئیات در پس‌زمینه، به این نکات اضافی توجه کنید:

  • با یک شروع قوی شروع کنید: پس‌زمینه را با تعریف موضوع تحقیق شروع کنید و سپس مخاطبان هدف را شناسایی کنید.
  • پوشش اجزای کلیدی: تمام نظریه‌ها، مفاهیم، اصطلاحات و ایده‌هایی که ممکن است برای مخاطب هدف ناآشنا باشد را به طور کامل توضیح دهید.
  • به‌پیش نیازهای مهم توجه کنید: ادبیات مربوطه را با جزئیات مرور کنید. هنگام مطالعه یادداشت بردارید و منابع را ذکر کنید.
  • تعادل را حفظ کنید: مطمئن شوید که پس‌زمینه روی جزئیات مهم متمرکز است، اما برای مخاطبان وسیع‌تری نیز جذاب است.
  • شامل داده‌های تاریخی: مسائل جاری عمدتاً از رویدادها یا یافته‌های تاریخی سرچشمه می‌گیرد. اگر تحقیق اطلاعاتی را از یک زمینه تاریخی وام‌گرفته است، داده‌های مرتبط را در پس‌زمینه اضافه کنید.
  • توضیح تازگی: اگر مطالعه یا روش تحقیق منحصربه‌فرد یا بدیع است، توضیحی ارائه دهید که به درک بهتر تحقیق کمک کند.
  • افزایش تعامل: برای جذاب کردن پس‌زمینه، داستانی پیرامون موضوع اصلی تحقیق بسازید.

منابع:

  1. aje.com
  2. scientific-publishing.webshop.elsevier.com
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
دوره‌های مرتبط:
دوره‌های مرتبط:
مشاوره تخصصی
مبتنی بر فناوری