تحقیق مقطعی

تحقیق مقطعی
strategies empirical research theoretical research quantitative research qualitative research multi method research case study Cross sectional research Longitudinal research Experimental research Survey research Action research Critical research discursive approaches Phenomenological research narrative research Hermeneutic research ethnographic research historical research Comparative research Experimental and quasi experimental

رئوس مطالب:

تحقیق مقطعی

مطالعه مقطعی شما را قادر می‌سازد تا یك پدیده تحقیقاتی را به‌طور كامل در زمینه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی در یك نقطه خاص از زمان كشف كنید. مطالعه مقطعی نیز شما را قادر به انتخاب نقطه‌نظرات انعطاف‌پذیر می‌کند. تمركز مطالعه مقطعی عمدتاً تغییر زمانی نیست، بلكه كیفیت، امكانات، شرایط و ظاهر پدیده در یك نقطه از زمان انتخاب شده است. این تحقیق در مورد چگونگی شرایط مختلف اجتماعی و فرهنگی پدیده متمركز است. شما می‌توانید هر روش مناسبی را برای تجزیه‌وتحلیل تحقیق مقطعی استفاده كنید.

تعریف

مطالعه مقطعی یا cross-sectional study نوعی طرح تحقیق است که در آن داده‌های افراد مختلف را در یک مقطع زمانی جمع‌آوری می‌کنید. در تحقیقات مقطعی، شما متغیرها را بدون تأثیرگذاری بر روی آنها مشاهده می­کنید.

محققان اقتصاد، روانشناسی، پزشکی و سایر علوم اجتماعی همگی از مطالعات مقطعی در کار خود استفاده می­کنند. به عنوان مثال، اپیدمیولوژیست­هایی که به شیوع فعلی یک بیماری در زیرمجموعه خاصی از جمعیت علاقه‌مند هستند، ممکن است از یک طرح مقطعی برای جمع­‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌­های مربوطه استفاده کنند.

مطالعات مقطعی در مقابل مطالعات طولی

نقطه مقابل مطالعه مقطعی، مطالعه طولی است. درحالی­که مطالعات مقطعی داده‌ها را از بسیاری از افراد در یک نقطه زمانی جمع‌آوری می‌کند، مطالعات طولی داده‌ها را به طور مکرر از موضوعات مشابه در طول زمان جمع‌آوری می‌کند، که اغلب بر روی گروه کوچک‌تری از افراد متمرکز می‌شود که با یک ویژگی مشترک به هم مرتبط هستند.

مقایسه مطالعه مقطعی و مطالعه طولی
مقایسه مطالعه مقطعی و مطالعه طولی

هر دو نوع برای پاسخ به انواع مختلف سوالات تحقیق مفید هستند. مطالعه مقطعی روشی ارزان و آسان برای جمع‌آوری داده‌های اولیه و شناسایی همبستگی‌ها است که می‌تواند در یک مطالعه طولی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

زمان استفاده از طرح مقطعی

هنگامی‌‌که می­خواهید شیوع برخی از نتایج را در یک لحظه خاص از زمان بررسی کنید، یک مطالعه مقطعی بهترین انتخاب است.

گاهی اوقات یک مطالعه مقطعی به دلایل عملی بهترین انتخاب است؛ به عنوان مثال، اگر فقط زمان یا پول برای جمع­‌آوری داده‌­های مقطعی دارید، یا اگر تنها داده‌­ای که می‌­توانید برای پاسخ به سؤال تحقیق خود بیابید در یک واحد جمع‌آوری ‌ شده است.

از آنجایی که مطالعات مقطعی نسبت به بسیاری از انواع دیگر مطالعات ارزان‌تر و زمان‌برتر هستند، به شما امکان می‌دهد به راحتی داده‌هایی را جمع‌آوری کنید که می‌تواند به عنوان مبنایی برای تحقیقات بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعات توصیفی در مقابل مطالعات تحلیلی

مطالعات مقطعی می‌‌تواند برای اهداف تحلیلی و توصیفی مورد استفاده قرار گیرد:

  • یک مطالعه تحلیلی سعی می‌‌کند پاسخ دهد که چگونه یا چرا یک نتیجه خاص ممکن است رخ دهد.
  • یک مطالعه توصیفی تنها نتایج مذکور را با استفاده از آمار توصیفی خلاصه می‌‌کند.

نحوه انجام مطالعه مقطعی

برای اجرای یک مطالعه مقطعی، می‌توانید به داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط منبع دیگری تکیه کنید یا خودتان جمع‌آوری کنید. دولت‌ها‌ اغلب مجموعه داده­های مقطعی را به صورت رایگان و آنلاین در دسترس قرار می­دهند.

با این حال، این مجموعه داده‌ها اغلب در سطح منطقه‌ای جمع‌آوری می‌شوند، که ممکن است از بررسی برخی سؤالات تحقیقاتی جلوگیری کند. شما همچنین محدود به متغیرهایی خواهید بود که محققان اصلی تصمیم به مطالعه داشتند.

اگر می­‌خواهید متغیرهای مطالعه خود را انتخاب کنید و داده­های خود را در سطح فردی تجزیه و تحلیل کنید، می‌­توانید داده‌­های خود را با استفاده از روش‌­هایی مانند نظرسنجی جمع‌آوری ‌ کنید. مهم است که سوالات خود را با دقت طراحی کنید و نمونه خود را انتخاب کنید.

مزایا و معایب مطالعات مقطعی

مانند هر طرح تحقیقی، مطالعات مقطعی دارای مزایا و معایب مختلفی است:

مزایا

  • از آنجایی که شما فقط داده­ها را در یک مقطع زمانی جمع‌آوری می­‌کنید، مطالعات مقطعی نسبتاً ارزان و زمان کمتری نسبت به سایر انواع تحقیقات دارند.
  • مطالعات مقطعی به شما امکان می‌‌دهد داده‌­ها را از مجموعه بزرگی از افراد جمع‌­آوری کنید و تفاوت‌های بین گروه‌­ها را مقایسه کنید.
  • مطالعات مقطعی یک لحظه خاص در زمان را ثبت می­کند. برای مثال، سرشماری‌ها‌ی ملی، تصویری از شرایط آن کشور در آن زمان ارائه می‌‌دهد.

معایب

  • ایجاد روابط علت و معلولی با استفاده از مطالعات مقطعی دشوار است، زیرا آنها فقط یک اندازه­گیری از علت و معلول ادعایی را نشان می­دهند.
  • از آنجایی که مطالعات مقطعی تنها یک لحظه از زمان را مطالعه می­‌کنند، نمی­توان از آنها برای تحلیل رفتار در یک دوره زمانی خاص یا ایجاد روندهای بلندمدت استفاده کرد.
  • ممکن است نشان‌دهنده رفتار گروه به‌عنوان یک کل نباشد.

منابع

https://www.scribbr.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
دوره‌های مرتبط:
دوره‌های مرتبط:
مشاوره تخصصی
مبتنی بر فناوری