تحقیق آزمایشی

تحقیق آزمایشی
strategies empirical research theoretical research quantitative research qualitative research multi method research case study Cross sectional research Longitudinal research Experimental research Survey research Action research Critical research discursive approaches Phenomenological research narrative research Hermeneutic research ethnographic research historical research Comparative research Experimental and quasi experimental

رئوس مطالب:

تحقیق آزمایشی

تحقیق آزمایشی شما را قادر می‌سازد از طریق مشاهده نظام‌مند و كنترل یكسان، به بررسی اثر و تعامل پدیده در یك محیط کنترل‌شده یا موقعیتی كه شما برای تحقیق ایجاد کرده‌اید بپردازید. بنابراین نتایج تحقیق شما، قابلیت اعتماد بالایی را خواهد داشت. طرح تحقیق آزمایشی می‌تواند به‌عنوان یك طرح آزمایشی یا یك طرح شبه آزمایشی باشد.

طرح آزمایشی: در طرح آزمایشی شما می‌توانید آثار و علیت پدیده‌ها را با كنترل همه عوامل مربوط به آن‌ها، از طریق تخصیص تصادفی شرکت‌کنندگان و یا افراد به دو گروه كنترل و گروه آزمایشی مشاهده كنید.

طرح شبه آزمایشی: طرح شبه آزمایشی، تخصیص تصادفی به دو گروه كنترل و آزمایش را شامل نمی‌شود. با این حال، در دو طرح آزمایشی، هر دو روش تجزیه‌وتحلیل كیفی و كمی مناسب هستند و هر شكلی از آزمون آماری موردنیاز تجزیه‌وتحلیل كمی را می‌توان برای آن‌ها استفاده كرد.

آزمایش در پژوهش دانشی، به روشی از تحقیق که برای یافتن رابطه علّی میان متغیرها یا آزمودن یک فرضیه به کار می‌رود، گفته می‌شود. آزمایش از پایه‌های اصلی رویکرد تجربی برای دستیابی به داده‌ها در مورد جهان پیرامون است و از آن هم در علوم طبیعی و هم در علوم اجتماعی بهره می‌گیرند. از آزمایش‌ها می‌توان برای حل یک مسئله یا رد و اثبات فرضیات نظری استفاده کرد. در آزمایش‌ها، دانشمند یا کارشناس می‌کوشد تا مشاهده کند که آنچه در یک فرضیه بیان شده آیا در عمل نیز محقق می‌شود یا نه. فرضیه، نظریه‌ای است که هنوز به محک آزمایش گذارده نشده است.

آزمایش‌ها ممکن است بسیار دقیق باشند و به دستگاه‌های پیچیده نیاز داشته‌اند. محلی که ویژهٔ انجام آزمایش ساخته شده باشد آزمایشگاه نام دارد. فرضیه‌های ساده‌ای همچون وجود گرانش بر روی کرهٔ زمین را می‌شود با آزمایش‌های ساده‌ای در بیرون از آزمایشگاه نیز انجام داد. انجام این آزمایش‌ها به درک روابط فیزیکی و شیمیایی در جهان هستی به انسان کمک می‌کند.

کارشناسان رشته‌های گوناگون دانش از آزمایش‌های متنوعی بهره می‌گیرند. برای نمونه جامعه‌شناسان برای رد یا اثبات نظریاتی در پیوند با رفتار گروه‌های انسانی این نظریات را می‌آزمایند یا روان‌شناسان افرادی را به‌عنوان نمونه در شرایط ویژه‌ای قرار می‌دهند تا با مشاهده رفتار آن‌ها به نتایجی علمی دست پیدا کنند.

در واقع تحقیق آزمایشی روشی علمی برای درک روابط بین دو یا چند متغیر است. این مجموعه‌ها متشکل از متغیرهای مستقل و وابسته هستند که به‌صورت تجربی برای استنباط همبستگی بین این متغیرها از نظر ماهیت و قدرت چنین رابطه‌ای آزمایش می‌شوند. چنین ارزیابی به استخراج یک رابطه علت و معلولی کمک می‌کند و حتی برای آزمایش فرضیه استفاده می‌شود.

در چنین مکانیزمی، متغیرهای مستقل درگیر برای کشف تأثیر آنها بر متغیرهای وابسته تنظیم می‌شوند. درجه‌ای که تغییر در متغیرهای مستقل بر متغیرهای وابسته تأثیر می‌گذارد، مبنای سنجش درجه استحکام است. چنین تغییراتی در یک بازه زمانی خاص ثبت می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که نتایج به‌دست‌آمده در مورد رابطه به‌اندازه کافی اساسی و قابل‌اعتماد هستند تا به تصمیم‌گیری هوشمندانه کمک کنند.

تحقیقات تجربی به داده‌های کمی و تجزیه‌وتحلیل آماری آن می‌پردازد که مطالعه را بسیار مفید و دقیق می‌کند. قابلیت استفاده خود را در زمینه‌های روان‌شناسی، علوم اجتماعی، ارزیابی فیزیکی و دانشگاهی می‌یابد و مطالعاتی محدود به زمان هستند که معمولاً برای اهداف تأیید استفاده می‌شوند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
دوره‌های مرتبط:
دوره‌های مرتبط:
مشاوره تخصصی
مبتنی بر فناوری